T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / YÜREĞİR - Atakent Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İnayet ÇELENK - Okul Müdürü

                                                                                                 İNAYET ÇELENK

1969 Ordu Gölköy doğumlu olup ilk, orta ve lise öğrenimini Ordu’da tamamlamıştır.

1987 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi Bölümü’nden 1992 yılında mezun olmuştur.

Eylül 1993’te  ilk görev yeri olan Erzurum Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde göreve başlamış olup, Temmuz 1996’da Adana Olgunlaşma Enstitüsü’ne tayin olmuştur.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nde Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğretmeni olarak çalıştığı süre içerisinde Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’nün uygulamakta olduğu Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme (METGE) Projesi’nde Mesleki Rehber Koordinatör Bölüm Şefliği ve program geliştirme çalışmaları, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi (MEGEP) Projesi kapsamında program geliştirme çalışmalarında görev almıştır. Beraberinde 2009-2010 yıllarında Adana Valiliği AB Proje Koordinasyon Birimi’nde, 2011-2013 yıllarında ise Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon Birimi’nde görevlendirilmiştir.

Çok sayıda AB projesi yazmış ve yürütmüştür.

Uzman Öğretmen olan İnayet ÇELENK 2008 yılı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Adana’yı temsilen Ankara’ya gönderilen öğretmendir. Eğitim ihtiyaçlarını belirleme bakanlık formatörü olup, bakanlık ve valilik görevlendirmeleri ile eğitim görevlisi olarak görevlendirilmiştir. Kırkın üzerinde hizmet içi eğitim kursuna katılmıştır.

15 Aralık 2014’te Karşıyaka Orhan Çobanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne müdür olarak atanmış ve 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren  Atakent IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.